NOVOST U PONUDI TOP TERMI TOPUSKO: ANTICELULITNI TRETMAN MEDOM I ETERIČNIM ULJIMA

MJEŠAVINA KESTENOVOG MEDA ZA BOLJI TONUS KOŽE, MORSKE SOLI ZA NJEŽAN PEELING, ULJA AVOKADA,JOJOBE I BADEMA TE ETERIČNIH ULJA KOJA DJELUJU LIPOLITIČNO I RAZGRAĐUJU MASNO TKIVO.

Med je prirodno sredstvo za povećavanje tonusa kože, dubinski hrani mišiće, pospješuje epitelizaciju tkiva, smanjuje bore. Odlikuje se izvanrednom prolaznošću kroz kožu te na taj način hrani mišićne slojeve glikogenom što direktno usporava pojavu starenja kože i ostale nepravilnosti.Zahvaljujući ugljikohidratima, mineralima, vitaminima i kiselinama od kojih se sastoji, med kožu njeguje,vlaži i pomaže joj da zadrži vlastitu vlagu.Eterično ulje kadulje djeluje protuupalno, antiseptično, lipolitično.

Koristi se u tretmanima pretilosti i celulita te strija.Eterično ulje lavande pomaže u tretmanima ožiljaka i strija. Eterično ulje ružmarina potiče arterijsku cirkulaciju, neizostavan sastojak mješavina za tretiranje celulita.Eterično ulje limuna djeluje lipolitično na potkožno masno tkivo, pa se koristi u mješavinama protiv celulita i pretilosti. Eterično ulje cimeta potiče cirkulaciju te je stoga odličan saveznik u borbi s celulitom.

Jojobino ulje izvanredno vlaži i omekšava kožu tako da prvo stvara nemasni lipidni sloj i prevenira gubitak vode a zatim difuzijom u međustanične prostore gornjeg sloja kože omekšava tkivo.Ulje avokada ima izvanredne sposobnosti regeneracije i pomlađivanja zbog visokih koncentracija esencijalnih masnih kiselina koje sprečavaju isušivanje i održavaju elastičnost kože.U kožu prodire dublje od svih biljnih ulja i aktivne sastojke nosi do unutrašnjih slojeva dermisa.

Ulje avokada koristimo također za tretiranje ožiljaka, strija i općenito regeneraciju kože.Bademovo ulje dobro prodire u kožu, a da pri tome ne narušava njezinu prirodnu ravnotežu.Redovitom primjenom koža postaje meka, glatka i elastična pa je odlično za prevenciju strija i njegu tijela.

NOVOST U PONUDI TOP TERMI TOPUSKO: TRETMAN PROTIV BOLOVA MEDOM I ETERIČNIM ULJIMA

MJEŠAVINA KESTENOVOG MEDA ZA BOLJI TONUS KOŽE, MORSKE SOLI ZA NJEŽAN PEELING,PROPOLISA KOJI DJELUJE KAO LOKALNI ANESTETIK, EKSTRA DJEVIČANSKOG MASLININOG ULJA TE ETERIČNIH ULJA KOJA DJELUJU ANALGETSKI TE BRZO I UČINKOVITO UKLANJAJU BOL.

Med je prirodno sredstvo za povećavanje tonusa kože, dubinski hrani mišiće, pospješuje epitelizaciju tkiva. Odlikuje se izvanrednom prolaznošću kroz kožu te na taj način u tijelo unosi aktivne tvari eteričnih ulja i propolisa koji sinergistički djeluju u uklanjanju bolova (akutnih i kroničnih). Zahvaljujući ugljikohidratima, mineralima, vitaminima i kiselinama od kojih se sastoji, med kožu njeguje,vlaži i pomaže joj da zadrži vlastitu vlagu. Specifična mješavina eteričnih ulja u kombinaciji s propolisom pomoći će kod raznih bolova kao što su: reuma, bolovi kod upalnih procesa, iščašenja i istegnuća.

Gotovo trenutno ublažava ili u potpunosti uklanja bol bez obzira na njezin uzrok. U kombinaciji s Zlatnom kremom protiv bolova pozitivno utječe i na dublje pozicije u tkivima pa se kvalitetnije rješava problem bolnih i ukočenih zglobova,bolova u vratu, reumatizma, išijasa, artritisa,oticanja nogu, bolova u mišićima, preforsiranosti (upala) mišića,migrena (masažom u sljepoočnice), problema s cirkulacijom,upalnih stanja kože.

Ekstra djevičansko maslinino ulje – sadrži oleocanthal koji pokazuje analgetski učinak. Također sadrži i oleuropein koji štiti staničnu ovojnicu i međustanični prostor. Znanstvena istraživanja su pokazala da se oleuropein rastvara i u vodi i u lipidima te da povoljno djeluje i na međustanični prostor i na biološke membrane, što navodi na zaključak da ovaj spoj “uvelike obećava” kao sastojak u kozmetičkim proizvodima.

Djevičansko maslinino ulje bogato je vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, posebice alfa-linolenskom kiselinom koja dubinski hrani i obnavlja kožu. Maslinino ulje stimulira mikrocirkulaciju, ima ljekovit učinak i potiče zacjeljivanje.

Ulje koštica marelice sadržava amigdalin s laetrilom ili vitaminom B17, čije komponente, slobodni cijanidi i benzaldehid razaraju kancerogene stanice i preveniraju nastanak artritisa.