ZLATNA KREMA PROTIV BOLOVA

Sastav kreme je pčelinji vosak, ekstra djevičansko maslinino ulje, ulje od koštica marelice, bagremov med, propolis i eterična ulja. Krema ne sadrži kemijske emulgatore, punila, konzervanse i mirise!

Ekstra djevičansko maslinino ulje bogato je vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, posebice alfa-linolenskom kiselinom koja dubinski hrani i obnavlja kožu.

Maslinino ulje stimulira mikrocirkulaciju, ima ljekovit učinak i potiče zacjeljivanje, a kreme nastale od njega idealne su za osobe koje imaju problema sa suhom i perutavom kožom, osobito u zimskim mjesecima, kada su i potrebe kože pojačane.

Ekstra djevičansko maslinino ulje sadrži i oleuropein koji štiti staničnu ovojnicu i međustanični prostor. Znanstvena istraživanja su pokazala da se oleuropein rastvara i u vodi i u lipidima te da povoljno djeluje i na međustanični prostor i na biološke membrane, što ih je navelo na zaključak da ovaj spoj “uvelike obećava” kao sastojak u kozmetičkim proizvodima.

Naučna istraživanja pokazala su da maslinovo ulje sadrži isti sastojak kao i lijek 'Brufen', odnosno ibuprofen. To znači da bi primjena maslinovog ulja mogla pomoći kod efekata reume i srčanih oboljenja, baš kao što se i ibuprofen koristi za reumu, bolove, kod upalnih procesa i slično.

Ulje koštica marelice od davnina je poznato kod nekih plemena iz Novog Meksika koji čak niti u današnje doba ne poznaju bolesti kao što su karcinom i artritis. Naime, ulje koštica marelice sadržava amigdalin s laetrilom ili vitaminom B17, čije komponente, slobodni cijanidi i benzaldehid razaraju kancerogene stanice.

I pčelinji vosak je veoma cijenjen u kozmetičkoj industriji: ima protuupalna svojstva pa je u narodnoj medicini poznat po liječenju rana i kožnih bolesti. Propolis ima potpuni lokalni anestetički učinak kao lidokain, a jači od kokaina i prokaina. Djelovanje protiv bolova pokazuje aplikacijom na oboljelo mjesto ili kada se oralno unosi u organizam.

Krema stvara lagani zaštitni film na koži, polako i dugotrajno djelujući u smirivanju bolova. Budući da potiče epitelizaciju oštećene kože efikasna je kod dekubitusa, hematoma, nakon uboda komarca, pucanja kože, i drugih iritacija na koži.

Vrlo je djelotvorna kod upalnih procesa na koži i sluznici kao i gljivičnih infekcija. Visoka koncentracija prirodnih aktivnih komponenti djeluje na brzu neutralizaciju bolova u zglobovima i olakšava pokretljivost. Dugotrajnijom primjenom pozitivno utječe i na dublje pozicije u tkivima pa se kvalitetnije rješava problem bolnih i ukočenih zglobova,bolova u vratu, reumatizma, išijasa, artritisa, bolova u mišićima, preforsiranosti (upala) mišića,strija, migrena (masažom u sljepoočnice), problema s cirkulacijom, upalnih stanja kože.

ISKUSTVA IZ PRAKSE

Klijenti koji su koristili kremu bili su različitih dobnih skupina, spolova i zdravstvenih tegoba.

Mladić koji je inače aktivni sportaš nakon distorzije (uganuća) skočnog zgloba, isprobao je kremu po preporuci svoje bake koja je imala problema s reumom. Oporavak je obzirom na težinu i ozbiljnost problema bio iznenađujuće brz, a krema je pomogla da se hematom i oteklina brže povuku. Bila sam iznenađena kada sam čula da je krema u svega nekoliko dana pomogla u uklanjanju otoka i hematoma i omogućila tom mladom čovjeku povratak u sportsku ili kakvu drugu uobičajenu dnevnu aktivnost. Njegova baka, nakon dugogodišnjeg iskustva s reumom i polugodišnje svakodnevne primjene kreme kaže da zglobovi više nisu uopće bolni, i da osjeća bolju pokretljivost.

Gospođa srednjih godina koja je imala dugogodišnje bolove ramenog zgloba od kada je počela koristiti kremu prestala je piti analgetike (u početku je koristila i injekcije jer su bolovi bili vrlo jaki).

Nažalost, danas je osteoporoza bolest epidemijskih razmjera, pogađa i žene i muškarce. Uz osteoporozu se često javljaju i druge kronične bolesti, koje dodatno uništavaju koštani sustav, kao osteoartritis (upala zgloba), ali obje bolesti mogu postojati i istovremeno.

Imala sam velik broj klijentica upravo s tim problemom koji je kompleksan jer su bolovi kronični i kako je dosta ljudi opisalo nisu toliko ovisni od dnevne aktivnosti, naravno da lagana šetnja svakome čini dobro, no komentari su često bili od prilike: „ Šta god radim boli, sjedala,ležala, šetala bol je uvijek prisutna, samo je intenzitet različit.“ Nakon upotrebe kreme povratne informacije od strane klijentica bile su više nego zadovoljavajuće, bol u kralješnici, kukovima i zdjelici gotovo je u potpunosti nestala ili kako mi je rečeno: „ ponekad se javi nakon usisavanja, cjelodnevnog izleta, kopanja po vrtu ili nošenja punih vrećica s tržnice...“

Sasvim neočekivano, krema je pomogla i klijentici koja je imala problem bolnih i uraslih noktiju na nogama.
Uglavnom, krema se je pokazala i boljom nego što sam očekivala, i mnogima je pomogla kod simptoma:neuralgijske boli (po nalazima liječnika najčešće neuralgije trigeminalnog živca), neuropatske boli kao i ostalih bolnih stanja i sindroma, bolova zbog lumbaga, išijasa, ukočenog vrata, osteoporoze, osteopenije,boli u donjem dijelu leđa,upalnih reumatskih bolesti (reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis, giht), operacije kuka,distorzije ligamenata, isčašenja ramenog zgloba, bolova u koljenu, mišićno-koštanih bolesti raznih uzroka, bolesti kralješnice (spondilolisteza, uklještenje diska-discus hernia i lumbarna spinalna stenoza), artroza, umora,boli,zakočenosti,deformacija,upala tetiva...

Krema je u potpunosti ispunila svoj „zadatak“ potpuno uklanjanje boli ili barem ublažavanje osjećaja boli. I dok je prilikom liječenja osjećaja boli medikamentima važno pronaći pravi uzrok boli (dijagnoza) a nakon toga izabrati najbolji način za liječenje boli, za primjenu Zlatne kreme protiv bolova uzrok boli nije toliko bitan, a rezultati iznenađujući.